Verzending- en retourbeleid

Verzendingsbeleid binnen EU

Alle bestellingen geplaatst via destructiontools.com worden verzonden vanuit ons strategisch gelegen magazijn binnen de EU (België). Als u zich in de Europese Unie bevindt, hoeft u zich geen zorgen te maken over douane-inklaring of extra BTW kosten.

Verzendingsbeleid buiten EU

Alle wereldwijd verzonden bestellingen buiten de EU worden belast met BE BTW nultarief (wij trekken de BE BTW van 21% van uw bestelling af na de verificatie van uw account). Onze zendingen worden verstuurd onder incoterm DAP. Dat betekent dat de goederen tot aan uw deur worden geleverd (tenzij anders overeengekomen), u dient de eventueel van toepassing zijnde BTW & accijnzen te betalen bij invoering.

Indien u vragen heeft over de invoertarieven voor onze producten mag u altijd contact met ons opnemen, wij kunnen deze opzoeken en u de info bezorgen.

Levertermijnen

Bestemming

Levertijd*

Verzendkosten**

België, Nederland, Duitsland, Frankrijk

1-4 werkdagen

Gratis verzending vanaf €50, anders €4,50

Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Luxemburg, Polen, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk

2-7 werkdagen

Gratis verzending vanaf €70, anders €7,50

Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Griekenland, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Portugal, Slovenië, Zweden, Turkije

3-8 werkdagen

Gratis verzending vanaf €150, anders €13,50

Albanië, Andorra, Armenië, Bosnië en Herzegovina, Cyprus, Groenland, Georgië, Groenland, Vaticaanstad, Ijsland, Isle of Man, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Malta, Mocano, Noorwegen, Romenië, Slowakije

3-12 werkdagen

Gratis verzending vanaf €250, anders €29,50

Noord-Amerika (VS, Canada & Mexico), Centraal-Amerika

3-15 werkdagen

Gratis verzending vanaf €250, anders €29,50

Andere landen

---

Gelieve contact met ons op te nemen.

* Levertermijnen zijn schattingen. Orders geplaatst buiten de standaard openingsuren of tijdens weekends of feestdagen worden geacht te zijn geplaatst op de eerste Belgische werkdag volgend op de datum waarop de bestelling werd geplaatst. Wij streven ernaar om al onze zendingen dezelfde dag te verzenden.
** Wij behouden ons het recht voor om bezorgkosten in rekening te brengen wanneer uw bestelling niet wordt geaccepteerd op het adres dat ons is verstrekt op de bevestigde leveringsdatum. U kunt de verzendkosten voor uw land bij de kassa controleren.

- Als een pakket onleverbaar is, kan de klant verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele retour- of herbezorgkosten. Destructiontools is niet verantwoordelijk voor het mislukken of vertragen van de levering om redenen buiten onze redelijke controle.
- Als de levering meer dan 7 werkdagen vertraagd is, kunt u contact met ons opnemen om de bestelling te annuleren, er kan een nieuwe levering geregeld worden of een terugbetaling.
- Alle vragen in verband met bestellingen moeten worden gericht aan info@destructiontools.com

Retourvoorwaarden

De retourvoorwaarden zijn voor al onze klanten hetzelfde op basis van de wet ‘Kopen op afstand‘. De volgende retourvoorwaarden gelden daarnaast bij een aankoop via onze webshop:
 • Optie 1: Retour goed ontvangen
 • Destructiontools betaalt de klant terug zonder enige kosten in aanmerking te brengen.

 • Optie 2: Artikel ruilen
 • Na contact tussen de klant en Destructiontools kan er een akkoord worden bereikt over de omruiling van een product. Met omruilen ontvangt de klant een nieuw artikel, dus de klant krijgt geen geld terug tenzij ander bepaald.

 • Optie 3: Artikel repareren
 • Indien een artikel stuk wordt aangeleverd bij de klant zal Destructiontools ervoor zorgen dat in eerste instantie hetzelfde artikel opnieuw wordt belevert aan deze klant, dit hoeft geen nieuw artikel te zijn maar kan ook het oorspronkelijke product zijn die eerst wordt hersteld. Indien reparatie of vervanging niet mogelijk is zal Destructiontools de terugbetaling regelen zonder extra kosten in aanmerking te brengen. Destructiontools kan de klant vragen om de beschadigde artikelen eerst te retourneren.

 • Optie 4: Artikel voldoet niet aan retourvoorwaarden
 • Een artikel voldoet niet aan de voorwaarden indien de staat anders is dan in welke deze werd aangeleverd aaan de klant en hierdoor niet meer verkoopbaar is aan derden door Destructiontools. Dit komt er op neer dat het artikel geretourneerd wordt in een beschadigde status, gebruikt of incompleet. In bepaalde gevallen kan er een gedeeltelijke terugbetaling worden geregeld na overleg met de klant.

Retourwijze

Er zijn 2 mogelijkheden om uw artikelen te retourneren naar Destructiontools:
 • Optie 1: De klant regelt zelf de retour
 • Optie 2: De retour wordt geregeld door Destructiontools. Destructiontools zal in dit geval een retourlabel bezorgen aan de klant.

 • Bij optie 2 dient te klant eerst contact op te nemen met Destructiontools. Pas na akkoord van Destructiontools zal een retour worden aangemaakt. Destructiontools kan hier niet toe gedwongen worden.

Retouradres

Retouren moeten altijd naar volgend adres worden teruggestuurd, tenzij anders overeengekomen:
 • Naam ontvanger: Destructiontools
 • Adres: Kouterweg 10, 9870 Zulte
 • E-mailadres: info@destructiontools.com
 • Telefoonnummer: +32 472 05 65 31

Verpakking

Zorg ervoor dat terug te sturen goederen altijd goed verpakt zijn om schade en verlies bij verzending te voorkomen.


De versie van dit verzendings- en retourbeleid dateert van 08/03/2023.